Diş beyazlatma, kişinin çeşitli sebeplerden dolayı renk değiştirmiş ya da kişiye özgü doğuştan gelen diş rengini istenilen tonda açarak daha güzel bir gülüş oluşturmaya yönelik yapılan estetik bir müdahaledir.

Diş rengi estetik açıdan en önemli kriterlerden biridir. Diş beyazlatmada iki farklı yöntem uygulanmaktadır:

1.yöntem :Dişlerin üzerine uygulanan kimyasal ajanı aktive edecek çeşitli dalga boyundaki ışınlarla muayenehanede diş hekimi tarafından yapılan office bleaching 'tir. Yaklaşık 1 saat içerisinde dişin rengi 6-8 ton açılabilir. Beyazlatma uygulaması diş hassasiyetini artırabilir ama bu durum geçicidir.

2.yöntem: Hastadan alınan ölçüye uygun şeffaf plak hazırlanır. Plak içine karbamid peroksit içeren jel sıkılarak beyazlatma sağlanır. Hasta 10-15 gün günde 2 ila 8 saat bu plağı takarak istenilen beyazlığa ulaşır. Bu yöntemin ismi de home bleaching'tir.

Diğer bir beyazlatma şekli ise kanal tedavi sonrası oluşan renklenmeyi gidermek amacı ile dişin kuron denilen üst kısmının içinden yapılan intrakronal beyazlatmadır.

Dış renklenme olarak sınıflandırılan çay, kahve, gıda boyaları vb sebepler ile oluşan renklenmeler polisaj işlemi ile diş üzerinden uzaklaştırılır.

İç renklenme olarak sınıflandırılan çeşitli sistemik hastalıklar,özellikle tetrasiklin grubu antibiyotik kullanımına bağlı renklenmeler ile fazla flor alınımı sonucu oluşan flourozis renklenmeleri için ise çoğu zaman beyazlatma işlemi yerine estetik porselen uygulamalar tercih edilmek zorunda kalınabilir.